Pip Chodorov VHS collection 2013

(2013)
WORM heeft de complete VHS-verzameling van Re:voir in Parijs geërfd en maakt daarmee het fundament van de nieuwe WORM Parallele Universeitsmediatheek.

Dat betekent: Iedereen mag deze films bij WORM gratis bekijken en lenen als hij/zij ervoor een tabbladje voor de catalogus maakt.

Re:voir is het filmlabel van Pip Chodorov, wandelende encyclopedie en onvermoeibare filmavantgarde-activist. Wereldwijd is Re:voir de belangrijkste uitgeverij voor klassiekers van de experimentele en avantgarde-film – van de jaren 1920 tot vandaag – op video, DVD en BluRay.

Pip is filmmaker, filmlab-oprichter, filmuitgever en -distributeur in Parijs, en vaak ook te gast in Rotterdam bij WORM en het IFFR. En hij zegt: Juist experimentele films zien er niet uit op DVD omdat de digitale compressietechnologie voor mainstreamfilms geoptimaliseerd is. Kijk Brakhage & Co. liever op VHS, het beeld is dichter bij het analoge 16mm-film-origineel!