Word Vrijwilliger @ WORM!

WORM is looking for volunteers to act as the first point of contact for our visitors and artists! Want to be a part of our team? 

Positions

  • Kassaverkoop/Controle (Cashier)

For handling ticket sales at WORM’s box office and controlling stamps at the entrance.

  • Artiestenbegeleiding (Artist Handler)

For making sure that the artists feel at home in WORM and that the production timeline is followed. 

 

Why volunteer?

Together we contribute to a resilient and caring community of super nice colleagues. You can experience art being made and presented, and you will meet a lot of new people. With free concerts, free films, free workshops, free clubnights and 30% discount on all bar spend, incl. food.

Can’t speak Dutch? No problem!

We want WORM to be a reflection of the residents of Rotterdam. You are welcome, regardless of your gender identity, who you love, who or what you believe in, your age, or where you were born. Have a little extra time on your hands? It looks like you’ve found your hangout!

Apply!

Get started today! For more information you can contact Nikki Hermanns at nikki@worm.org

Testimonies

“As a person who moved from Japan, volunteering at WORM gives me a sense of belonging to the city and people in Rotterdam. I feel like I’ve got to discover so much about the city and its culture. What I’ve noticed through helping different kinds of events is that WORM is providing a safe space for everyone to express themselves without having any limitation in age, race, and gender. It’s been such an amazing experience to be part of the institution and connect people who make Rotterdam more unique and alive.”  K.

“Met het gevaar in clichés te verzanden, maar WORM is voor mij een tweede thuis. Nog steeds – na, wat zal het zijn, tien jaar? – gaan er nieuwe werelden voor me open bij een cultfilm, een performance of een bandje. En tegenover elk persoon wiens wereldrecht recht tegenover dat van mij staat, komt er wel iemand voorbij met wie je lekker in je eigen bubbel kan kruipen en het eens zijn met elkaar. Ik ben een tijdje bij WORM weggegaan omdat van mezelf vond dat ik wat anders moest gaan doen, maar ik kwam al heel snel terug: er zijn weinig plekken die ik ken die zó verwelkomend zijn als WORM. Ik was – voor Corona – ook jarenlang actief bij een theaterfestival, maar daar liep ik toch op eieren, was er te veel op mijn hoede. Bij WORM is het altijd gemoedelijk. Fijn dat we weer open kunnen.” M.