Boekenweekfestival in WORM

Stichting CPNB, Das Mag, boekhandel van Gennep en Frontaal (in WORM!!) slaan handen ineen voor eerste Boekenweekfestival!
– 10 leesclubs door heel Rotterdam
– Knallende afsluiter met Rotterdams Boekenbal
– Avondprogramma in WORM met Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong.

Stichting CPNB, uitgeverij Das Mag, Frontaal en Boekhandel v/h Van Gennep slaan de handen ineen voor een groots Rotterdams leesclubfestival in het kader van de Boekenweek. Een aantal auteurs waaronder Valentijn Hoogenkamp, Alex Boogers en Israel van Dorsten gaan door heel Rotterdam in gesprek met 25 lezers over hun laatste boek – op bijzondere locaties als ja, wij, WORM. Dit alles vindt plaats op de vrijdag van de Boekenweek, 17 maart 2023.

Een extra onderdeel van het festival is een speciaal programma in het kloppend cultureel hart van Rotterdam, WORM (ja, dat zijn ons!), met de Boekenweekauteurs Lize Spit en Raoul de Jong. Rondom het thema ‘Ik ben alles’ worden zij in twee verschillende zalen geïnterviewd aan de hand van lezersvragen uit het publiek; welke vragen zullen zij aannemen en welke vragen geven zij met een druk op de knop liever door aan de auteur in de andere zaal?

Na afloop trekken alle leesclubgangers eveneens naar WORM. Daar wordt door boekhandel van Gennep een spetterend slotfeest georganiseerd, in de volksmond bekend als het Rotterdams Boekenbal.

Er vinden in totaal 10 leesclubs én een optreden met de Boekenweekauteurs simultaan door de stad plaats. De kaartverkoop gaat is al begonnen via boekenweekfestival.nl. Kaartjes voor de leesclubs kosten €35 (inclusief boek) en voor het onderdeel met Lize Spit en Raoul de Jong €20 (zonder boek). De boeken worden enkele weken op voorhand verstuurd.
Medeorganisator Frontaal, het maandelijkse literaire podium van Rotterdam, organiseert voorafgaand aan het Boekenweekfestival de hele week diverse literaire activiteiten, met onder meer programma’s en workshops van Maxim Februari, Spraakuhloos en Shantie Singh.
Het is de eerste keer dat de CPNB in de Boekenweek zo’n groot festival organiseert. CPNB-directeur Eveline Aendekerk:
‘Toen Daniël van Das Mag ons benaderde met een idee van een uitvergroot Das Mag Festival in de vorm van een Boekenweekfestival waren we meteen enthousiast. De Boekenweek is hét lezersfeest van het jaar, en hoe kun je dat nu beter vieren dan met de lezers samen?’
Daniël van der Meer, uitgever bij Das Mag: ‘Na meerdere edities van het leesclubfestival in Amsterdam en in het buitenland is er nu de perfecte aanleiding om naar Rotterdam te gaan, de stad van Boekenweekessayist Raoul de Jong. Het is het enige festival met huiswerk: een boek naar keuze.’

De volgende auteurs doen mee met het festival en de leesclubs:
Alex Boogers – Wij zijn van diamant
Israël van Dorsten – Wij waren, ik ben
Nina Polak – Buitenleven
Valentijn Hoogenkamp – Antiboy
Jante Wortel – Weerlicht
Babs Gons – Alles wat je liefhebt wordt mooi
Erik Jan Harmens – Puur (biografie Hef)
Tom Hofland – De menseneter
Rob van Essen – Miniapolis
Forugh Karimi – Moeders van Mahipar