MuziekUitRotterdam door Woodstone Kugelblitz.

Woodstone Kugelblitz is een Rotterdams kunstenaars collectief met een voorliefde voor DIY-geknutsel en volkskunst. Kunst hoort een integraal onderdeel te zijn van het dagelijks leven volgens de Kugelblitzers.
Zo gaan ze bijvoorbeeld zo nu en dan op reis met zelf gebouwde vervoersmiddelen, een boot, een paard en wagen en hebben ze sinds 2014 een eigen fanfare voor “vooruitstrevende volksmuziek”.
In 2020 en 2021 begonnen ze aan een veld-onderzoek naar volksmuziek in Rotterdam – zwaar geïnspireerd door de verzameling die Tony Schwartz in de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 in New York opnam. Op het programma vanavond de eerste resultaten van dit onderzoek…

LISTEN HERE https://www.concertzender.nl/programma/dr_klangendum_638541/

(Eerste uitzending – ma 13 dec 2021 00:00 uur.)