WORM en De Netwerk Podium Podcast

De Netwerk Podium Podcast is een initiatief van WORM en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het werd geproduceerd door SPIN / Laura Deschepper. Gastheer Sammie Sedano en eindredacteur Jan Hiddink interviewen verschillende makers en initiatieven die de afgelopen 2,5 jaar met WORM hebben samengewerkt. Al deze initiatieven maken deel uit van WORM’s Netwerk Podium. Wat dat nu precies is, komen we gaandeweg achter.

In ieder geval hebben alle initiatieven dit gemeenschappelijk: ze Rotterdam based, focussen op specifieke communities of niches, welke tegenwoordig of in het verleden weinig aansluiting of toegang vonden in instellingen zoals WORM, en ze zijn vaak niet mainstream.

WORM wil met deze initiatieven graag een lange termijn relatie op bouwen. Hoe doe je dat precies als culturele instelling, van een bepaalde grootorde, tal van events en activiteiten per dag? En vice versa, hoe bouw je een relatie op als maker of als collectief initiatief?

In deze podcast reeks praten verschillende initiatieven en makers, maar ook medewerkers van WORM, over hun werk en hun relatie met deze instelling. Deze initiatieven verschillen enorm in hun inhoudelijk opzet, hun missies, maar ze hebben drie zaken gemeen: ze Rotterdam based, focussen op specifieke communities of niches, welke tegenwoordig of in het verleden weinig aansluiting of toegang vonden in instellingen zoals WORM, en ze zijn vaak niet mainstream.

 

WORM wil met deze initiatieven graag een lange termijn relatie op bouwen. Hoe doe je dat precies als culturele instelling, van een bepaalde grootorde, tal van events en activiteiten per dag? En vice versa, hoe bouw je een relatie op als maker of als collectief initiatief?

Met deze vragen ging Sammie Sedano in gesprek met de gasten. Hij ging aan tafel met tal van mensen, om te pijlen naar hun impressies en verhalen.

Podcast Platforms

Afleveringen

EPISODE 1  Wat is netwerk podium? Waarom initieerde WORM dit? Wie is er onderdeel van dit netwerk? Welke initiatieven horen we in deze podcast reeks?

EPISODE 2 Wat zijn de missies van deze initiatieven? Hoe ziet de praktijk eruit van de makers, maar ook de mederwerkers van WORM?

EPISODE 3 Hoe ziet de relatie eruit tussen de initatieven en WORM? Wat voor rol neemt WORM in? Hoe ziet de praktijk eruit van een programmemaker in WORM, in relatie tot het Netwerk Podium?

EPISODE 4  Hoe kijken de verschillende partijen terug op de afgelopen 2,5 jaar? Zijn er lessons learned? Wat betekent dit voor de toekomst?

EPISODE 5 Een gesprek met Sammie Sedano, de host van deze podcastreeks, Janpier Brands, algemene directeur van WORM en Laura Deschepper van deze podcast.

Credits

Deze Netwerk Podium podcast is een initiatief van WORM (www.worm.org), het Fonds voor Cultuurparticipatie, en werd geproduceerd door SPIN vzw (www.spinspin.be).

Team 

  • Jan Hiddink als hoofdredacteur
  • Laura Deschepper als executive producer
  • Radboud Mens als mixer en monteur
  • SammieSedano als gastheer
  • Sound design door Jetsonsoundz
  • Cover art door norowmo

Gasten 

Met dank aan 

  • Janpier Brands
  • Kas Pijs
  • Lukas Simonis

Geïnitieerd door 

www.worm.org

Geproduceerd door

www.spinspin.be

Andere Netwerk Podium initiatieven die vernoemd worden tijdens de podcast: KLAUW collective, HUNNA, House of Boys, HipHop In Je Smoel.

Met ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

English

WORM has been working over the past couple of years with SPIN, an independent support and research platform for artistic practice. S P I N is Brussels-based, with collaborators also currently active in Rotterdam, Berlin and Mexico City.

In this series, WORM investigates its long term relations with local communities, makers and practices. How does this institution build those connections? And vice versa, how do you build a beneficial relationship with WORM? How does a programming practice change into a network based practice?

All these questions – and more – are discussed between the podcast host, Sammie Sedano, and the guests. In the last episode you hear Janpier Brands, the director of WORM, closing this reflection series.

You can listen to the series on the Captivate player here: https://player.captivate.fm/show/8ca4cb45-8958-4fe1-a025-9f40ef67f885

The podcast is mostly in Dutch. Listen HERE or on Spotify HERE

Episode 1 – ‘What is the Netwerk Podium’?

Episode 2 – ‘Markers, Initiatives and Programming’

Episode 3 – ‘The exchange with WORM’

Episode 4 – ‘Experience and reflections

Episode 5 – Look back with Janpier Brands and Sammie Sedano’