News: 26-1-2021 BUZZIN’: VXF “Festival / Residency” in WORM – Februari 2021

WORM is trots om in deze rare tijd één van de meest interessante collectieven van ’t land te hosten: VXF, oftewel Valuta X Family, met een “Resdentie / Festival”: BUZZIN’.

BUZZIN’ vind plaats in hele WORM 9-21 februari.

VXF is een creatief collectief bestaande uit ongeveer 15 leden, van artiesten tot producers, fotografen en visual artists. Festus Toll en Victoire Elekonawo zijn, samen met Sanjin Hadzalic, een aantal jaar terug met z’n drieën begonnen aan de opbouw van het collectief.

Naast de originele oprichters kent het collectief vele namen in verschillende disciplines.
De artiestenlijst bestaat uit: ViccensKingstaToonchiDej en Grizzle.
Producers in het team zijn: Tobi BlackBen LardinoisBoetjeh en Dj Kretek.

Naast artiesten bestaat het collectief ook uit video producers waaronder VXF Videos, Machine made en jongens en co.
Bijna iedereen in het collectief is multidisciplinair waardoor veel creatieve uitingen elkaar overlappen.

Vanuit Nijmegen hebben Victoire en Festus meer dan 100 clips voor Nederlandse hiphop artiesten gerealiseerd, waarvan Hef, Sevn Alias en Jonna Fraser de grote namen zijn. Maar ook werken ze nauw samen met underground artiesten.

Zo dropt VXF producer Tobi Black een plaat met de Rotterdamse Sammie Sedano en werkten ze op muzikaal vlak samen met Rotterdamse namen als Maximilli en Trapmoneybiggie.

WORM geeft ons van VXF de ruimte om twee weken om te programmeren, te maken en uit te zenden. Wij gaan door het gehele pand heen, dus de Central Station, UBIK en de S/ash Gallery verschillende dingen doen. Denk hierbij aan Sessies waar een artiest exclusieve tunes performt, een Kunst en Foto Expo waar men digitaal doorheen kan wandelen, een aantal “Panel Talks” die live te volgen gaan zijn, er komen makers en kunstenaars langs om kledingitems en kunst te maken, er zullen DJ’s draaien gedurende de eerste week en beatmakers/producers gaan live beats, producties en tracks maken. VXF, januari, 2021.

Al met al produceert VXF dus films, docu’s, tracks, DJ-sets, podcasts, tapes en artworks. Dit werk is uitgesproken en geëngageerd, en maakt zich sterk voor mensen die in onze maatschappij counter-posities innemen. Het werk is strak, experimenteert met vormen en maakt gebruik van verschillende media. Bovenal is het fris, uitgesproken en inventief. VXF heeft een gezonde schijt-aan-alles-mentaliteit, met tegelijkertijd ongelofelijk veel liefde voor de mensen waar ze mee werken, voor nieuwe shit en natuurlijk voor hiphop.

Wij van WORM hebben VXF leren kennen door het werk van Festus als filmmaker. Naast deze en andere producties hebben wij besloten dit collectief twee weken de vrije hand te geven. Ze hebben een hele lading geestverwanten uitgenodigd om nieuwe dingen mee te maken, dingen te laten zien en over dingen te praten. Neem een kijkje in de wereld van VXF. Een flink deel daarvan zal via short-video’s en livestreams te zien zijn op het kanaal van WORM en via de socials van VXF en WORM.

Voor de liefhebbers van VXF een mooi kijkje achter de schermen, voor anderen een kennismaking met een groep kritische, betrokken, belangrijke en vernieuwende Nederlandse kunstenaars.