News: 9-12-2016 Mike van Gaasbeek vertrekt bij WORM

Na 14 meer dan enerverende jaren stopt Mike van Gaasbeek als zakelijk directeur van WORM en gaat full time aan de slag bij Stager, het ticketing bedrijf dat onder de vleugels van WORM is ontstaan.

Zijn job als zakelijk directeur werd voor hem met de jaren minder uitdagend – een meditatieve cyclus van jaarplan tot jaarverslag – maar belangrijker: Het avontuur met Stager kreeg hem steeds meer in zijn greep.

Misschien komt dit nieuws als een verrassing, maar de droomtransfer is al geruime tijd in voorbereiding. Zijn werkzaamheden zijn in het afgelopen jaar vrij geruisloos overgenomen door Chris Stoop. Janpier Brands, die Hajo Doorn als algemeen directeur gaat opvolgen, is al vanaf het eerste gesprek op de hoogte.

Mike: ‘Sinds de knoop echt is doorgehakt denk ik veel terug aan de bizarre weg die we (alle mensen die bij WORM betrokken zijn geweest) hebben afgelegd van een muffe kelder aan de Rochussenstraat, via de Achterhaven naar het fantastische pand op de Witte de Withstraat. It was a hell of a ride and I loved it. Ik laat WORM met vertrouwen achter en heb er ontzettend veel zin in om als eerlijke ticketing provider zo veel mogelijk events en organisatoren te ondersteunen met Stager.’

Hugo Bongers (voorzitter) en Hajo Doorn (directeur): ‘Het is bijna niet te beschrijven hoeveel waarde Mike voor WORM heeft gehad en zal blijven houden. Met zijn gezellige en heldere geest, precisie, werklust en intelligentie heeft hij een zakelijk en organisatorisch fundament gelegd, waar menig instelling van kan dromen. Ons motto ‘experiment kan alleen bestaan met een goede boekhouding en een degelijke organisatie’ heeft hij tot in detail bewezen. Maar Mike is ook inhoudelijk een sterke denker, die kraakheldere analyses maakt en niet bang is te strijden. De bijzondere verbouwingen van hergebruikt materiaal, de intellectuele krachtpatserij met de accountants en boekhouders, de dans om de vergunningen,  Mike was daarbij de grote roerganger met een niet aflatende energie en inzet. Hoewel wij zijn vertrek betreuren, begrijpen we ook dat het werk – vooral door regelgeving en accountability – minder interessant is geworden en dat een slim iemand als hij nieuwe uitdagingen nodig heeft. We zijn blij dat hij dat in Stager heeft gevonden. Een mooi bedrijf dat op zijn Mike’s alle bedrijfsprocessen voor cultuurproducenten efficiënt en gebruiksvriendelijk aan elkaar knoopt. Wij wensen hem veel succes toe en gunnen iedereen een gesjeesde filosoof als zakelijk en organisatorisch brein.