News: 25-8-2016 Smoothieman Leo danst niet meer…

Vandaag, dinsdag 23 augustus 2016, bereikte ons het vreselijke bericht dat ons aller Leo van der Hoek – smoothieman, Leo Spirulina, de Rotown danser en slangendanser – zondag j.l. is overleden.

Leo was onze vriend. Hij heeft oneindig veel voor ons gedaan en betekend. Niet alleen begon hij altijd als eerste te dansen bij de optredens en de feesten, maar ook was hij als klusjesman en vrijwilliger nooit te beroerd om zijn bijdrage te leveren. We hielden van Leo om wie hij was met al zijn ultieme dansbewegingen en bijzondere fratsen, en om zijn mooie verhalen, zijn groene smoothieflessen en gezondheidsfetisj.

Vanwege mensen als Leo bestaat WORM; de eigenzinnigen met afwijkende leefpatronen en opvattingen. Leo was een prototype waar je van moest houden. Toch hebben wij ook Leo niet de gelukkige mens kunnen maken die hij zo graag wilde zijn. Er waren in zijn hoofd teveel demonen die hem steeds weer deden terugvallen in verwarring en in angst na periodes van extatisch genot. Veel hebben we met hem gepraat over deze onderwerpen en hem proberen terzijde te staan. Toch heeft hij het gevoel gehad dat er voor hem onvoldoende houvast was om te willen blijven bestaan en dat doet ons zeer veel verdriet. Vooral voor hem, want hij wilde zo graag.

Onze gedachten gaan uit naar zijn naaste familie en vrienden, waarvan vele zich verbonden zien aan WORM. Leo wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd.

Wat zullen we je missen, Leo. Dank voor je zijn, lieve vriend.

Leo in VICE.