Het Kanon van Rotterdam – 2015

Een WORM-Lokale initiatief van 2015… meer info hier http://www.kanonvanrotterdam.nl/

Er is de afgelopen decennia veel in stenen geïnvesteerd in de stad, maar nog (veel te) weinig in de software van onze stad. Wij willen in Rotterdam een nieuw traditie starten, een stadsritueel zoals het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace of de Zinneke Parade in Brussel.

Er moet meer gevierd worden en we mogen bijzondere Rotterdammers wel wat steviger in het zonnetje zetten. Dit doen we door een oeroud Rotterdams gezegde dat stelt “Na zes uur kèn je op de Coolsingel een kanon afschieten”, letterlijk te nemen. Doorgaans werd hiermee bedoeld dat er ‘s avonds geen hond meer op straat te vinden was in het centrum van Rotterdam.

Het Kanon van Rotterdam vertelt het tegenovergestelde verhaal, want het Rotterdam van nu beantwoordt eigenlijk niet meer aan dat cliché. Om het nieuwe Rotterdam te vieren en om te laten zien dat we niet bang zijn om met onze clichés af te rekenen presenteren wij: Het Kanon van Rotterdam.