RADIO: Radio WORM CDs

Geschiedenis
Radio WORM was een maandelijkse uitgave op CD die speciaal voor het medium radio werd gemaakt. Een mix of compilatie die precies een uur lang was zodat radiozenders hem mooi in een programma konden passen. Met actuele muziek van typische WORM-artiesten, vaak exclusief voor RadioWORM gemaakt. De tracks werden afgewisseld met speciaal in de WORMstudio opgenomen jingles, maar verder was er geen gesproken tekst. Radio WORM werd in de hoogtijdagen door zo’n 15 vrije zenders in binnen-en buitenland maandelijks uitgezonden, met als meest trouwe klant de Concertzender. Na 150 edities, meer dan 10 jaar dus (ca 2001-2011), is de serie stopgezet wegens tijdgebrek.

Hoogtepunt was b.v. Radio WORM # 131: The Song Poems (https://underbelly.nu/product/radio-worm-131/). Geproduceerd tijdens het STRP Festival in Eindhoven, november 2011. We hadden er een tijdelijke studio ingericht, waar bezoekers hun eigen liedje konden laten inspelen door de Song Poem Crew, in een stijl naar keuze. Het liedje werd op een cassette-tape gezet in een oplage van 1 die je dan mee naar huis mocht nemen.

History
Radio WORM was a monthly publication on CD made specifically for the medium of radio. A mix or compilation that was exactly an hour’s length, so that a radio station could easily use it in a broadcast. The music was always contemporary music and reflective of WORM artists, and often exclusively for Radio WORM. The tracks were interspersed with specially WORM Studio recorded jingles, but outside of that there was no narration. In its heyday, WORM radio was broadcast monthly by about 15 free channels in The Netherlands and abroad. The most loyal partner was Concertzender. After 150 editions over 10 years so (ca. 2001-2011), the series ended due to time commitments.

Highlights: Radio WORM # 131: The Song Poems (https://underbelly.nu/product/radio-worm-131/). Produced at the STRP Festival in Eindhoven, November 2011. We had set up a temporary studio, where visitors could have their own song recorded by the Song Poem Crew, in the style of their choice. The song was then recorded on a cassette tape (in an edition of 1) and taken home by the visitor.