BOEK: DE TOEKOMST HERVONDEN

Once upon a time man had dreams for a better world, a better existence. What has become of these projections? Has the 21st century delivered all we wished for? De Toekomst Hervonden is a collection of personal reflections by the sociologist Omar Munoz Cremers, on rediscovering the future – by looking back to the last century when future dreams were prominently bright and a general sense of possible utopia lingered. This thought-provoking analysis of the complexities of modern life appears by courtesy of WORM Parallel University Press.

Waar is het verlangen naar de toekomst gebleven? De 21ste eeuw voldoet tot nu toe niet aan de verwachtingen die men er ooit projecteerde. Cultuur lijkt te stagneren in een permanente staat van terugkijken. Revival volgt revival in steeds kortere cycli. De Toekomst Hervonden analyseert de blokkades die vooruitgang op verschillende terreinen tegenhouden. Is stilstand daadwerkelijk de logische conclusie van een hoogtechnologische samenleving. Aan de hand van voorbeelden uit de popmuziek, sciencefiction en kunst schetst socioloog Omar Munoz Cremers een beeld van een cultuur die enthousiasme voor een betere toekomst afremt.

Publisher: WORM Parallel University Press / CC BY-NC-SA 4.0
Author: Omar Munoz Cremers