Productions

The Museum of Analogue Reality

UBIK

Theater als immersieve beleving, dat is The Museum of Analogue Reality.

Theatercollectief Macabre neemt haar intrek in het nieuwe, uitgebreide WORM en bouwt er een walhalla van Science Fiction Theater. Zij leggen een fictief toekomstbeeld bloot, waar mens en technologie volledig zijn samengesmolten. The Museum of Analogue Reality is een fictief museum in de toekomst, dat nostalgisch terugkijkt op de band die de mens vroeger had met de fysieke wereld. Weten onze achterkleinkinderen nog hoe het is om met blote voeten in het zand te staan? Niet in de wereld die Macabre laat zien.

Macabre en Science Fiction Theater

Macabre staat onder leiding van Milou Brockhus en Lois Timmermans. Jonge Rotterdammers, die met een mengvorm van performance en beeldende kunst een unieke plaats innemen binnen wat Rotterdam aan (locatie)theater te bieden heeft. Theaterbezoek moet niet passief zijn, maar een totaalbeleving: een gezamenlijke ervaring tussen publiek en performer. Macabre ziet schoonheid in dat wat lelijk is, vergroot de imperfecties van wat men als mooi beschouwt en wekt daarmee een innerlijke dialoog op bij haar publiek. Dit doet Macabre door middel van Science Fiction Theater: de problemen van vandaag uitvergroot in een dystopisch toekomstbeeld.

The Museum of Analogue Reality is het eerste grote kunstproject in UBIK: de nieuwe ruimtes van WORM, dat momenteel wordt uitgebreid met een galerie, theaterzaal en de Performancebar. WORM is tevens co-producent. Het gehele project komt tot stand met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten en Hofplein Rotterdam. Macabre werkt voor The Museum of Analogue Reality samen met Studio Vanderbroeck (scenografie), Paul van Laak (lichtontwerp) en Eric Magnee (geluidsontwerp).

The Museum of Analogue Reality is geopend van 22 april t/m 22 mei op vrijdag, zaterdag en zondag.

Do It With Us

Exhibitions

Kate Shilonosova “Slowtime to Showtime” – Dance Residency in UBIK

Open City

Suicidemachine.org

Products

UBIK goes to Hull 2017 – Boxing with(out) Poets

Hull 2017